Huisartsen zijn gewaarschuwd voor spooknota’s

fact

De landelijke huisartsen vereniging (LHV) heeft gemeld klachten binnen te hebben gekregen over spooknota’s van een bedrijf dat beweert het Beter Kleur Boek uit te brengen.

Het Beter Kleur Boek

Huisartsenpraktijken worden benaderd door de een bedrijf wat beweert de Uitgever Beter Publishers te zijn. Dit is alleen niet het geval. Op de website van het echte bedrijf Beter Publishers geven ze namelijk aan niets te maken te hebben met de spookfacturen van het boek. Het boek zou moeten gaan over communicatie met jongen patiënten.

sppook

Niet het enige bedrijf met spookfacturen

Helaas is dit niet de enige melding geweest over spookfacturen. Waar eerder al uitvaartverzekeraars  melding maakten van de spooknota’s zijn de huisartsen nu de klos. Het LHV geeft aan dat het bedrijf NL Domein Host een nota verstuurd voor 79,80. Het lijkt dan om een factuur te gaan terwijl er in de kleine lettertjes terug te vinden is dat het om een aanbod gaat. Ook het bedrijf Nederlandse Bedrijven Data Registern stuurt nota’s voor niet geleverde facturen. Dus let goed op waar je voor betaald zodat je geen betalingen uitvoert voor diensten die niet aan je geleverd zijn.

Naast deze spookfacturen zijn er nog meer gevallen gemeld van spookfacturen. Een verslaggever in Amstelveen ging op onderzoek uit.