Achterhoekse Veiligheidsbeurs 2013

logo veiligheidsbeurs

logo veiligheidsbeursEr bestaat een echte Veiligheidsbeurs waar aanbieders van producten op het gebied van veiligheid zich presenteren. Deze beurs wordt gehouden op 11 en 12 oktober 2013 in het Graafschap stadion te Doetinchem, de entree is gratis. Op de beurs staan stands met bedrijven en instanties die iets met veiligheid te maken hebben. Van politie tot beveiligingsbedrijf, van opleidingsinstituut tot brandweer: ze zijn allemaal te vinden op deze beurs. Daarnaast worden er demonstraties gegeven door politiehonden en ook brandweer shows ontbreken niet. Het belooft dus interessant te worden voor jong en oud!

Politievrijwilliger
Wie zich op vrijwillige basis in wil zetten voor de leefbaarheid en veiligheid in de regio, kan zich aanmelden als politievrijwilliger. Politievrijwilligers volgen eerst een opleidingstraject aan de Politieacademie en helpen daarna in uniform mee bij bijvoorbeeld verkeerscontroles, koopavonden en evenementen. Politievrijwilligers kunnen ook op kantoor ingezet worden bij administratieve en facilitaire ondersteuning van de politie.

Er worden landelijk regelmatig diverse voorlichtingsbijeenkomsten gehouden over het werken als politievrijwilliger. Tijdens deze bijeenkomsten wordt een beeld geschetst van het werken als politievrijwilliger door o.m. politievrijwilligers aan het woord te laten.<